FAQ

Welkom bij de FAQ van de Belfius Sandcastle Challenge! We zijn blij dat je hier bent en we kunnen niet wachten om jou en je team het zandkasteel van je leven te zien bouwen. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het evenement:

VOOR DE SANDCASTLE CHALLENGE

Waar gaat de Sandcastle Challenge over?

De Sandcastle Challenge is een traditioneel familie-evenement in Knokke-Heist sinds 1923, waar teams van 10 deelnemers strijden om het stevigste zandkasteel te bouwen dat de opkomende vloed zal weerstaan. Het is een kans om onvergetelijke herinneringen te maken met je dierbaren, vol met lachen, plezier en misschien zelfs een beetje vriendschappelijke competitie.

 

Wanneer is het evenement?

De 101e Belfius Zoute Sandcastle Challenge vindt plaats op 4 augustus 2024. Noteer het in je agenda en maak je klaar voor een onvergetelijke dag!

Waar vindt het evenement plaats?

Het evenement wordt gehouden in de River Woods Beach Club in Knokke, een familieclub van hoge klasse die openstaat voor iedereen. Het adres is Zeedijk – Het Zoute 832 B, 8300 Knokke-Heist.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

Het kost slechts €210 per team om deel te nemen aan de 101e Belfius Zoute Sandcastle Challenge. Je team krijgt een ontbijt, een herdenkings-t-shirt en een betrouwbare schep om te gebruiken tijdens het evenement.

Zijn er leeftijdsbeperkingen?

Er is geen minimumleeftijd om deel te nemen. We hebben twee categorieën voor onze zandkasteelbouwcompetitie: een voor kinderen en een voor volwassenen. Om deel te nemen aan de kindercategorie moet je team een gemiddelde leeftijd van minder dan 14 jaar hebben.

Moet ik een expert zijn in het bouwen van zandkastelen om deel te nemen aan de Sandcastle Challenge?

Helemaal niet! De Belfius Zoute Sandcastle Challenge draait helemaal om plezier hebben en herinneringen maken met je vrienden en familie. Of je nu een ervaren zandkasteelbouwer bent of een beginner, we moedigen iedereen aan om deel te nemen en hun best te doen.

Kan ik mijn ticket aan iemand anders overdragen?

Ja, je kunt je ticket aan iemand anders overdragen. Let op: Dit kan tot drie dagen voor het evenement worden gedaan.

Is er een liefdadigheidscomponent aan het evenement?

Ja, we zijn trotse supporters van de Red Giants, het Belgische nationale para-hockeyteam. Via onze samenwerking met hen streven we ernaar om bewustzijn te creëren over hun opmerkelijke inspanningen en het belang van inclusie in de sport. Doe met ons mee om de Red Giants te steunen en hun prestaties te vieren.

DE DAG VAN DE UITDAGING

Wat is het adres?

Het adres is Zeedijk – Het Zoute 832 B, 8300 Knokke-Heist.

 

Wat is het schema van het evenement?

Het schema is als volgt: 8:00 uur: Welkom en ontbijt 8:45 uur: Team briefing 9:00 uur: Start van de competitie 9:30 uur: Einde van de competitie Rond 11:45 uur: Resultaten van de competitie, prijsuitreiking en entertainment.

Kan ik komen kijken? Is er een toegangsprijs?

Natuurlijk, je bent van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen! De toegang tot het gebied is gratis en open vanaf 8:00 uur.

 

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

We raden aan om 1,5 uur voor je starttijd aanwezig te zijn. Zo heb je genoeg tijd om je auto te parkeren, je startnummer op te halen, eventueel van kleding te wisselen en je tas af te geven. 15 minuten voor je starttijd gaat de startgolf open voor je warming-up. Je kunt je starttijd/startgolf vinden op je e-ticket.

 

Kan ik mijn eigen gereedschap voor het bouwen van zandkastelen meenemen?

Absoluut! We voorzien een schep voor elk teamlid, maar voel je vrij om je eigen gereedschap mee te nemen als je dat hebt. Zorg er gewoon voor dat ze veilig en geschikt zijn voor het bouwen van zandkastelen op het strand.

 

Zullen er eten en drinken beschikbaar zijn tijdens het evenement?

Ja, er zal eten en drinken te koop zijn bij de River Woods Beach Club.

Is het mogelijk om van kleding te wisselen tijdens het evenement?

Ja, er zijn aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen op het evenement.

Wat gebeurt er als het regent op de dag van het evenement?

De Belfius Zoute Sandcastle Challenge gaat door weer en wind, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent op alle weersomstandigheden. In geval van ernstige weersomstandigheden zullen we eventuele wijzigingen in het schema communiceren via e-mail en op onze website.

Kan ik mijn huisdier meenemen naar de Belfius Zoute Sandcastle Challenge?

We houden van harige vrienden, maar helaas zijn huisdieren niet toegestaan ​​op het strand tijdens het evenement. Als je meer informatie nodig hebt, kun je alles hier vinden: https://www.myknokke-heist.be/en/animals-beach.

NA DE SANDCASTLE CHALLENGE

Ik ben iets kwijt, heb je het gevonden?

Gevonden voorwerpen tijdens onze evenementen worden afgegeven bij het informatiekantoor. Ben je iets kwijt? Stuur ons een e-mail met een gedetailleerde beschrijving van het verloren item(s) zo goed als je kunt (inclusief serienummer indien relevant) naar het volgende e-mailadres: hello@sportero.be.

 

We hopen dat deze FAQ al je vragen over de Sandcastle Challenge heeft beantwoord. We kunnen niet wachten om jou en je team in actie te zien!